sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Lampun valoa

Tiedät tarkalleen millaisen lopputuloksen haluat, mutta sellaista ei myydä missään. Tuttu tunne? Törmään tähän vähän väliä ja olenkin tottunut tekemään asioita itse, jotta varmasti saan sellaista kuin tahdon.

Halusin tytöille pöytälamput, mutta kaikki vaihtoehdot mitä löysin, olivat huonoja. Lopulta löysin kauniit lampunjalat, mutta varjostimet olivat rumat. Päätin tehdä lampunvarjostimet itse. Olin nähnyt varjostin kehikkoja askartelukaupassa ja ostettuani jalat, suuntasin askartelukauppaan. Kehikko ei ollut ihan sen mallinen kuin olin toivonut, mutta en antanut sen masentaa. Ainakin saisin lamppuun haluamani kankaan. Myyjä neuvoi, mistä voin käydä ostamassa paloturvallisuus vaatimusten mukaista suihketta varjostimen sisäosaan ja mietin kuinka monimutkaista tämä onkaan. Kehikkoa tarkemmin tutkiessani kävi ilmi, että varjostinkehikkojen kiinnitys lamppuun oli erilainen kuin ostamissani lampuissa eli en voinutkaan tehdä varjostimia itse. Pettyneenä poistuin askartelukaupasta ja suuntasin vielä kiertelemään alennusmyyntejä. Satuin löytämään viidellä eurolla poistossa olevia valkoisia lampunvarjostimia ja päätin päällystää nämä kankaalla. Selvisin ilman paloturvallisuussuihkeita, koska varjostimet olivat pinnoitettu valmiiksi ja sain lamppuihin haluamani kankaan. Samaa kangasta on myös tyttöjen ikkunaverhojen alareunassa. Aina ei kannata tehdä asioita ihan alusta asti itse :)


Vinkki: Jos päällystät lampunvarjostimia itse, muista varata tarpeeksi suuri pala kangasta. Kartion muoto vaatii ison palan.

Aurinkoista sunnuntaipäivää!
Lottariina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti