keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Saippuakakku

Ihana Joulu alkaa olla takana. 
Lahjoja saatiin kauheasti, vaikka yritin itse ostella vähemmän kuin ennen. 
Lapset aukoivat paketteja kahdessa erässä, niin ehtivät vähän paremmin nauttia. 
Eilen illalla koottiin lasten saamaa puista leikkikeittiötä koko ilta ja oli siinä hommaa, mutta on se kyllä niin ihana. 

Lupasin aiemmin paljastaa mitä paketeissa on.
Ennen Joulua löysin ihanan idean saippuakakusta Tilda -kirjasta ja päätin tehdä kotitekoista saippuaa. 
Ja kas tämähän näyttää ihan syötävän hyvältä. 
Lapset eivät voineet käsittää, että tämä ei ole syötävää ja pakkohan sitä oli sitten vähän maistella. Huonolla menestyksellä :) 

Kakun koristeina käytin tähtianista ja vaniljatankoja, jotta kakusta sai vähän jouluisemman. 
Nehän toki pitää poistaa, kun saippuan ottaa käyttöön. 
Tuoksuna käytin vaniljaa, joten vaniljatangot sopivat hyvin myös kakun tuoksuun.


Kakun sisään onnistuin tekemään kerroksia, mikä oli aikamoisen aikaa vievä projekti ja lopputuloksena muutama kakkupala irtosi liitoksistaan, mutta nättejä tuli.Saippuakakun ohje:
Kakun tekoon käytin saippuan tekoon tarkoitettua saippuamassaa, jota värjäilin punaisella saippuavärillä. Sulatin massan vesihauteessa, värjäsin ja lisäsin tuoksuöljyä ja kaadoin tasapohjaiseen vuokaan kerroksittain. Massan tulee kovettua ennen uuden kerroksen kaatamista. 
Kun massa oli kokonaan jäähtynyt kumosin sen kakkulautaselle ja kuorrutin värjäämättömällä massalla. Kermavaahdon tuntua kakun kuorrutteeseen saa vatkaamalla massan sähkövatkaimella. Vatkatessa massa kovettuu nopeasti, joten kuorrute tuli tehdä useassa osassa. 
Lopuksi koristelin.Ollaan vietetty suomalainen Joulu mummulassa.Tänään ollaan oltu ihan vain kotona, mutta nyt ollaan lähdössä viettämään nigerialaista Joulua nigerialaisen ystäväperheen luo.

Hauskaa Tapsaa!

Lottariina

2 kommenttia:

  1. Todella kaunis, syötävän kaunis tosiaan. ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Lahjojen saajat eivät ole vielä raportoineet, kuinka hyvin kakkupalaset hoitavat tehtävänsä saippuana :) Moni kakku päältä kaunis :)

    VastaaPoista