lauantai 1. marraskuuta 2014

Kuolleita prinsessoita

Meille on tullut perinteeksi juhlia Halloweenia, vaikka lähtökohtaisesti ajattelen, ettei se kuulu suomalaiseen perinteeseen. Koska lapset ovat käyneet kansainvälistä koulua ja olleet englanninkielisissä päiväkodeissa, on Halloweenista tullut osa perinteitä. Vanhimman tytön koulussa järjestetään joka vuosi Halloween naamiaiset, joita tänäkin vuonna odotimme innolla. Minä odotin innolla lähinnä siksi, että pääsin tekemään kasvomaalauksia :) Lapsilla oli intoa varmaan muista syistä.


Tarkoituksena oli tehdä maalaukset kaikille nuorinta lukuun ottamatta, mutta kun ryhdyin maalaamaan toiseksi nuorinta hän alkoi itkeä, ettei tahdo näyttää pelottavalta. Hän pukeutui sitten balleriinaksi jolle maalattiin ainoastaan pieni sydän poskeen ja se oli varmasti hyvä valinta. Minä ja isot tytöt olimme kuolleita prinsessoita.


Viime vuoden maalauksista poiketen tänä vuonna laitoimme koristeeksi timanttitarroja ja koristeliimaa. Liiman laittaminen iholle voi kuulostaa aika hurjalta, mutta käytännössä kun kasvomaalia on kunnon kerros, niin kuin tässä tapauksessa, toimi liima oikein hyvin. Ainoastaan omalla kohdallani menetin muutamat kulmakarvat, kun olin tökännyt liimakoristeita suoraan kulmakarvojen päälle ja revin koristeet irti ennen pesua. Onneksi kulmakarvani ovat muutenkin niin näkymättömät, että pari puuttuvaa karvatuppoa ei tunnu missään. 
Ja myönnettäköön, olen kyllä laittanut koristeliimaa muissa naamiaisissa ihan suoraan ihollekin, enkä saanut mitään allergiareaktioita, mutta se varmaan riippuu myös siitä, miten herkkä iho on.Viime vuodelta en ollut laittanut yhtään kuvaa blogiin, mutta toissa vuoden los muertos maalaukset löytyvät täältä. Täytyy sanoa, että ehkä tässäkin taitolajissa on vähän päässyt kehittymään. Ainoastaan kameran laatu on huonontunut, kun nämä kuvat olen räpännyt ihan vain iPhonella ja aiemmin olen käyttänyt vähän parempaa kameraa, joka katosi mystisesti viime kesänä.
Mekko, joka minulla on kuvissa päällä, on Kuopion kaupungin teatterin poistovaatteista äitini ostanut joskus vuosia sitten siskolleni penkkaripuvuksi. Pääsipä sekin taas hyötykäyttöön.


Eilisen juhlinnan jälkeen on siirrytty rauhalliseen Pyhäinpäivän viettoon. Illalla olisi tarkoitus mennä vielä hautuumaalle ihailemaan kynttilämerta ja muistamaan edesmenneitä sukulaisia.

Rauhallista Pyhäinpäivää!

Lottariina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti