perjantai 18. syyskuuta 2015

Maalla ja metsissä

Viime viikonloppuna ajoimme pitkän matkan pohjoiseen äitini siskon luokse. Pienemmät tytöt eivät olleet koskaan aiemmin käyneet siellä ja nyt oli hyvä tilaisuus päästä poimimaan samalla tyrnimarjoja, joita tädilläni oli yli oman tarpeen. Lasten kanssa tyrnien poimiminen ei ole ihan helpoin homma, mutta saimme kuitenkin monta rasiallista kerättyä ja ennen muuta saimme nauttia ihanista maalaismaisemista ja luonnon rauhasta. City lasten on hyvä saada välillä kosketusta luontoon. Sää ja seura olivat mahtavat.

Metsästä löytyi mustikoita, puolukoita ja muuta kivaa tutkittavaa.


Toisiksi vanhin tyttö innostui sienistä.


 Antti serkku näytti salareitin vanhaan latoon. 
Jännittävää!

Ladon vieressä oli ruostuneita puimakoneita.


Pieni metsänkeijummekin nautti luonnosta, vaikka aluksi meinasi ötökät ja ampiaiset käydä hermoille.Tyrnien pominta jäikin pääasiassa isin hommaksi, kun me tyttöjen kanssa seikkailtiin metsässä.


Ehdittiin me tyttöjenkin kanssa tutkia puutarhaa, joka on yksi ihanimpia.
Ruokaperunat nostettiin itse pellosta. Tuli ihan lapsuus mieleen ja tietysti kaipuu saada oma perunamaa.


Iltanuotiolla.Pellolle nousi illalla usva. Sitä oli ihmetelty jo edellisenä päivänä autosta, niin tietysti piti päästä kokeilemaan usvan seassa tanssimista.Reissailun seurauksena olen sitten ollut tämän viikon sairaana. Kivaa oli silti.

Syksyn kirpeää viikonloppua!

Lottariina

2 kommenttia:

 1. Hurmaavia kuvia maalaismaisemista!
  Tytöt varmasti nauttivat metsän ja pihan sadosta!
  Pikaista toipumista sinulle!

  Leppoisia syystuulia täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On siinä maalaiselämässä, vaan jotain niin kiehtovaa. Ehdotin miehelleni, joka on maalta kotoisin, että mitä jos muuttaisimme maalle, pitäisimme peltoa ja kasvattaisimme muutamia vuohia, mutta hän oli sitä mieltä, että on jo maataloustyönsä tehnyt. Pitää vielä pehmitellä ajatusta :)

   Poista