lauantai 30. tammikuuta 2016

Joutsenprinsessa syntymäpäivät

Nyt on joutsensynttärit juhlittu ja ahkerointi palkittu lasten iloisella naurulla ja tanssilla. Vanhin tyttö oli ahkerana auttamassa jälleen ja leipoi cakepopsit kaverinsa kanssa jo torstaina. Tytöt tekivät leivonnasta iMovien, jota olivat koulussakin perjantaina katsoneet. Naurua ja sotkua riitti :) Pallojen muotoilu ja kuorrutus jäi kuitenkin vasta aamuun.
Pöytäliinana hyödynsin kultaista lahjapaperia.
Iso joutsen löydettiin kirpparilta. Ja se koristi hienosti pöytää karkkikulhona.
Nimikylttien sydämen muotoiset pidikkeet löytyivät myös kirpparilta.
Joutsenprinsessa kakun kanssa meinasi käydä huonosti, kun tein eilisiltana vaahtokarkkikuorrutetta ja onnistuin pilaamaan sen käyttämällä vehnänalkio öljyä. Sehän veti valkoisen kuorrutteen vaalean keltaiseksi ja makukin tarttui taikinaan. Ei auttanut kuin aamulla suunnata kauppaan ostamaan valmiskuorrutetta. En ole aiemmin sellaista käyttänyt, mutta toimi oikein hyvin. Yksi paketillinen riitti hyvin kakkuun ja taikinaa oli todella helppo käsitellä. Taidan seuraavallakin kerralla suosia tätä vaihtoehtoa :) Ensimmäistä kertaa kokeilin nyt myös elintarvikemaalia. Aivan huippua! Helposti saa kaunista. Joutsenen ja höyhenet tein sokerimassasta jo viime viikonloppuna (ei ollut mitään helppoa hommaa). Tosin kruunun olin unohtanut ja sen muovailin vasta tänä aamuna.
 Pinterestistä bongasin sydän pipareihin pursotettuja joutsenia. Sama idea, mutta murotaikinapikkuleivistä sopi juhlan teemaan. Joutsenen teko sydämen muotoiselle piparille on super helppoa. Nokat tein kultaisella elintarvike pursotteella.
Olohuoneen seinällä on joutsen odotellut jo useamman viikon tätä päivää. Aasin häntä -leikki on ihan must juttu synttäreillä. Joutsenteemaisesti yritettiin asettaa silmät sidottuina kruunu joutsenen päähän. Ensin tietty koristeltiin kruunut tarroilla, helmillä ja timanteilla. 

Toisena askarteluna tehtiin joutsennaamiot, joista idean nappasin pinterestistä. Osa lapsista tosin hermostui, kun höyhenet tarttuivat liimatessa sormiin. Toisaalta pienimmäinenkin selviytyi omansa koristelusta. Varmaankin koska rakastaa liimaamista.

Kiitoslahjana kaikki saivat mukaansa posliinisen karkeilla täytetyn joutsenen. Näitä löytyi kirppareilta odotettua helpommin. Lapset olivat mielissään, kun saivat oman joutsenen mukaansa.

 Mieheni oli sitä mieltä että asunto näytti kansanparantajan kodilta, kun ripustelimme höyheniä koristenauhaksi :) Minusta höyhenet olivat sieviä ja sopivat teemaan. Myös lattialle kiinnitettiin höyheniä kontaktimuovilla. 

Sankari itse H&M:n joutsenprinsessa naamiossaan.
 Mekko piti ommella alkuviikosta, kun ei kaupungilta löytynyt sopivan näköistä vermettä. Tämä malli on helppo ja mukava päällä ja mikä tärkeintä pikkuneiti itse koki olevansa joutsen :) 
 Alunperin olin ajatellut ostaa liljoja juhlapöytään, mutta ajanpuutteessa jouduin tyytymään ruokakaupan tulppaaneihin. Nämä kyllä toimivat oikein hyvin ja johan se kohta alkaa olla tulppaanien aika.

Nyt tämä mamma on kyllä aika puhki. Suvussamme on ollut viime päivinä paljon surua läheisen menetyksen vuoksi, mikä madalsi kaikkien juhlaintoa. Itsestä tuntui, ettei oikein satasella pystynyt juhlia vetämään, kun eilinen ilta meni itkiessä. Hyvin me selvittiin silti. Onneksi lapset osaavat nauttia hetkestä ja unohtaa murheet nopeasti. 

Lottariina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti