perjantai 21. elokuuta 2015

Mintunvihreää tuunausta

Nyt kun synttäreistä on selvitty ehdin laittaa kuvia tuunatusta lasikaapista. 
Lapsuuden kodissani oli melkein kaikki kalusteet mäntypuisia. Eikä mäntypuisissa kalusteissa sinänsä mitään vikaa, mutta... Ehkä niitä on vaan saanut elämänsä aikana katsella jo tarpeeksi. Vanhempien muuttaessa minulle valui monenmoista mäntypuista kalustetta ja lisääkin olisi saatu, jos olisi haluttu. Minulla oli alusta asti hyvät suunnitelmat maalata kaikki valkoisiksi, mutta enpä ole saanut aikaiseksi yhtäkään. Tämän kesän projektina sitten otin ja maalasin lasikaapin (yhden monista mäntypuisista kalusteista) en suinkaan valkoiseksi, vaan mintunvihreäksi. Mintunvihreä on jo pitkään ollut vanhimman tytön lemppariväri ja hän olikin mukana K-raudassa valitsemassa maalin sävyä. Minusta värivalinta on oikein hyvä.


Ongelmitta kaapin maalaus ei suinkaan sujunut, koska toteutin sen parvekkeella iltapuhteena. Yleensä piti lopettaa, koska alkoi olla jo niin pimeätä, ettei enää nähnyt mihin maalia suti. Ahtaus ja kärsimättömyys vaivasivat niin ikään maalausprojektiani, mutta lopputulokseen ollaan kyllä oikein tyytyväisiä (lukuun ottamatta muutamia valumajälkiä, joita en huomannut ajoissa pyyhkäistä poisAlkuperäisen kaapin nupit vaihdoin posliinisiin nuppeihin. Osa puisista nupeista oli rikki ja nämä posliininupit on vaan niin somia. Kaikki nupit on Indiskasta, mutta vain nämä yläkaapin nupit ostettiin ihan vasta. Laatikoiden ja alakaappien nupit olen ostanut joskus aiemmin ja ne ruuvattiin irti naulakosta, jota varten ne aikoinaan ostettiin. Naulakosta löytyy kuvia täältä. Nyt naulakko etsii uusia nuppeja, mutta se ei ole nyt ollut hetkeen käytössä, joten uusilla nupeilla ei ole kiirettä. Voidaan rauhassa odotella että sopivfat osuvat kohdalle.
Prosessi eteni siten että ensin hioin käsin ja koneella. Sitten vedin pintaan valkoisen tartuntapohjamaalin ja lopuksi kaksi kerrosta mintunvihreää maalia.Ennen ja jälkeen.


Oli vaivan väärti, mutta seuraavan kalusteen maalaan kyllä työpaikan varastolla :)

Aurinkoista viikonloppua!

Lottariina

2 kommenttia:

  1. Onpa kaunis kaappi! Lopputulos on todella hyvän näköinen ja väri suorastaan herkullinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen itsekin todella tyytyväinen värivalintaan. Muutamaan kohtaan jäi valumajälkiä, koska pimenevällä parvekkeella en huomannut niitä korjata. Kyllä niiden kanssa kuitenkin selvitään :)

      Poista