sunnuntai 16. elokuuta 2015

Tea party -synttärit

Tänään meillä juhlittiin tee kutsu -teemalla 9-vuotiasta. Ehkä juurikin tästä syystä en ole ennättnyt blogia kirjoittelemaan. Viime viikot ovat menneet suunnitellessa, toteuttaessa ja ennen muuta metsästäessä kirppareilta kauneimpia teekuppeja :)



Cakepopseja. Pääsin tälläkin kertaa helpolla näissä, kun sankari teki naapurin ison tytön kanssa popsit minun ollessa töissä. Tarvitsi vain vähän puhelimitse ohjeistaa. Tosin kuorrutuksen jouduin itse tekemään. Päätettiin kokeilla vähän erilaista kuorrutetta kuin aiemmin, mutta se ei ollut mielestäni yhtä helposti käsiteltävää kuin aiempi. Yhden satsin onnistuin myös polttamaan mikrossa, mutta se oli oma vika, kun yritin liikaa multitaskingia.




Teepussi keksi-idean bongasin pinterestistä ja sitä piti tietty soveltaa näille kutsuille


Taikinana käytin ruiskakkujen ohjetta. Eli nämähän on melkein terveellisiä :D

200g rasvaa
1dl sokeria
2tl leivinjauhetta
2dl ruisjauhoja
2,5 dl vehnäjauhoja

Sekoita sokeri ja rasva. Lisää kuivat aineet siivilän läpi. Anna jähmettyä viileässä. Kaaviloi taikina ja ota muotilla kakkuja. Muottina käytin tulitikkurasian sisäosaa ja lopuksi leikkasin kulmista palat. Reiät tein pillillä. Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia. 

Kun keksit ovat jäähtyneet sido narut ja dippaa keksit suklaaseen. Käytin samaa suklaata kuin cakepopseissa. Suklaa oli siitä huonoa että se jäi kovetuttuaankin vähän pehmeäksi, minkä vuoksi keksejä oli hankala säilyttää. 





Hattaraa oli toivottu ja sitä hankittiin ämpärillinen. Laitoin hattaraa muffinssivuokiin ja vuoat teekuppeihin. Alunperin aioimme laittaa muffinssit tee kuppeihin mutta hattaran sai tuhottua helpommin niin, että kaakaolle jäi tilaa (siis näillä tee kutsuilla ei oikeasti juotu pisaraakaan teetä). Koristeliput tehtiin kattoon laitetun lippunauhan jämäpaperista. 







Muffinsseissakin minä pääsin helpolla, samaisesta syystä kuin cakepopsien kohdalla. Vastasin vain kuorrutuksesta. Ulkonäkö ei ole häppöinen, mutta maku oli mahtava. Tytöt lainasivat kirjastosta "Kuppikakut ja muffinit" -kirjan ja poimivat sieltä mustikkamuffinssien ohjeen. Kuorrutteessa sovelsin samaisen kirjan vadelma kreemi kuorrutetta käyttäen vadelman sijaan mansikkaa.

Mustikkamuffinssit:
100g voita
150g sokeria
2tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
120g vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1dl maitoa
200g mustikoita

Paisto: 175 asteessa 25 minuuttia.

Mansikkakreemi:
60g voita
60 g tuorejuustoa (philadelphiaa)
1dl tuoreita mansikoita
350g tomusokeria

Sekoita kaikki aineet. Tomusokeri ja mansikka siivilöidään. Säilytä kylmässä pursotukseen asti. Muffinsseja tulu 15 kappaletta. Olisin voinut tehdä kuorrutetta vähän enemmän, niin sitä olisi saanut pursotella huoleti. Nyt se riitti naftisti. 



Kakkua en tainnut itse edes maistaa. Sitä on vielä 3/4 jäljellä, koska lapset eivät kakkua yleensä syö kuin ihan vähän. Silti se oli kuulemma oltava ja suklaa oli vaatimuksena. Perus sacherkakku pohjana ja väliin moussea. Pinnalle kokeilin amerikkalaista kuorrutetta ja toimi ihan hyvin. Makukin oli ok. Lisäaineiden määrää en uskaltanut tarkastaa. 
Koristeet tehtiin sokerimassasta pikkutyttöjen kanssa jo viikko sitten. Samahan se on muovailla sokerimassaa kuin muovailuvahaa ja pisarat onnistuivat 3- ja 5-vuotiailta ihan mallikkaasti ja massan syöminen tietty sujui myös ongelmitta :)




Noiduttuja suklaasydämiä. Suklaan keskelle piilotettiin sormukset joita löytyi H&M:ltä ihan kohtuu hintaan hopeisina ja kultaisina. 


Ikean jääpalamuotti toimivaksi todettu. Kuvasta näkyy vähän myös sormuksia. Pandan suklaa oli huono valinta. Viimeeksi taisin käyttää jotain Lidlin suklaata ja se kovettui muistaakseni huoneen lämmössä. Pandan suklaa kovettui vasta jääkaapissa ja kun käärin sydämiä folioon se alkoi jo sulaa sormiin. Muuten kyllä ihan maukasta. Sormukset olivat mieleisiä.


Synttärin leikeissäkin käytettiin teekuppeja. Kim-leikissä laitetaan esille pieniä esineitä, joista vuorollaan kukin piilottaa jonkun kupin alle samalla, kun muut pitävät silmiään kiinni. Sitten muut arvaavat, mikä esine on piilossa kupin alla.
Kuvassa kuppien alle on piilotettu tea time -lappuja ja yksi kultainen teepannu. Kukin menee vuorollaan toiseen huoneeseen, jolloin muut siirtävät kultaisen pannun paikkaa. Huoneessa ollut yrittää löytää kultaisen pannun mahdollisimman pian.


Tytöt koristelivat kartongista leikattuja kuppeja, jotka sitten aasin hännän tyyliin yritettiin saada osumaan teepannun pisaroiden alle silmät sidottuina. Kuppien koristeluun tytöt käyttivät washiteippiä, askarteluteippiä, tarroja, helmiä, glitteriliimoja paperiruusuja ja kyniä. Tuli kauniita.


Lisäksi leikittiin perinteistä pullon pyöritystä ja tyynylle istumista sekä servettien pitämistä ilmassa puhaltamalla ja kaverin kanssa heittelemällä.


Lahjapussien sijaan halusimme antaa jokaiselle yhden teekupposen. Siksipä niitä piti haalia aikamoinen kasa. Kaikille pöytään oma kuppi ja lisäksi vielä kotiin vietäväksi ja muutama leikkejä varten. Onneksi löydettiin kauniita kuppeja tarpeeksi. 



Kummityttöni synttäreiltä varastettiin idea päällystetyistä tulitikkurasioista, joita sankari itse päällysti. Kiitokset Nellille ja Heinille jaetusta ideasta <3


Rasioiden sisältö löytyi paikallisesta askartelukaupasta Presentosta.


Lopuksi kiedoin kupit pitsiin. 
Vanha verho oli jäänyt pahasti tuuletusikkunan väliin ja revennyt, joten se kaipasi uutta käyttötarkoitusta. 
Lopputuloksena saatiin söpöjä pikkuisia nyyttejä.


Sankari koristeli pusseihin kiitoskortit.




Ja vielä sankari itse. Täti M:n kampaamolle kiitokset ihanasta kampauksesta <3



Olen kuoleman väsynyt, mutta ompahan juhlat juhlittu kunnialla. 
Vielä suihkuun ja sitten unten maille.

Lottariina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti