sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Pariisi synttärit

Piiiitkästä aikaa blogin parissa jälleen. Aina toisinaan olen miettinyt, että tämä juttu ja tuo juttu olis kiva jakaa blogissa, mutta sitten kaikki muu tuntuu vievän ajan ja blogi on saanut pitää taukoa. Viime viikonloppuna juhlittiin vihdoin vanhimman 10-synttäreitä ja päätin, että nyt kaivetaan blogi jälleen esiin. Teemaksi neiti valitsi Pariisin ja turkoosin värin (joka on ollut lempiväri jo neljättä vuotta). Me oltiin molemmat tyytyväisiä lopputulokseen ja uskon, että kaveritkin nauttivat. Kuvia vaan ehdin ottaa todella vähän, kun oli niin vilskettä ja vipinää 10-vuotiaiden kanssa.


Kortteihin löydettiin hieno printattava kuva Pinterestistä, mistä muuten löytyy valtava kasa ideoita Pariisi aiheisiin juhliin. Olen luonut oman Paris Birthday taulun Pinterestiin, johon olen koonnut ideoita ja inspiraatiota näihin juhliin. 


Likimain tärkein toive synttäreiden suhteen oli tämä kolme kerroksinen kakku. Epäilin tulisiko se syötyä ja eihän se tietenkään tullut syötyä puoliksikaan, mutta ajattelin että 10-vuotiaana voi toivoa jotain vähän hienompaa kakkua ja tämä nyt oli ihan toteutettavissa. Kinuskikissalle kiitokset mehevästä suklaakakkuohjeesta, josta on tullut lukuisten synttäreiden myötä ehdoton suosikkini. Väliin laitettiin suklaamoussea ja vadelmia. Erinomainen yhdistelmä moussen kermaista kuohkeutta ja vadelmien raikasta kirpeyttä. Kuorrutteena käytin itse värjättyä kaulintamassaa ja mustaa sokerimassaa. Aiemmin jaksoin vääntää vaahtokarkkikuorrutteita itse, mutta tämä kaulintamassa on niin helppoa ja hyvää, etten ole enää viitsinyt sählätä mikron ja vaahtisten kanssa. Keskimmäinen kerros on kuorrutettu värjätyllä kermavaahdolla.


Joiltain synttäreiltä sain hyvän idean käyttää paketointipaperia pöydän päällystämiseen juhlien ajaksi ja tätä ideaa hyödynsin nytkin. Helppoa, edullista ja sopivan värin löytäminen onnistuu ongelmitta. Ihan kaikki tarjoilut eivät ole ehtineet tähän kuvaan ja mehu astiakin on vielä tyhjillään. 


Sankari halusi ranskalaista teemaa myös tarjoiluun, joten croissantteja ja macaronseja tarjoiltiin ja täytettyjä patonkeja tietty, jotka sankari itse valmisti. Hän halusi myös tehdä tällaiset menút paperille, jotka hän sitoi organzanauhalla. Menú kokonaisuudessaan oli ehkä helpoin aikoihin, kun itse ei tarvinnut leipoa kuin kakku ja kakkutikkarit. Kaikki muu ostettiin valmiina. Askarteluun sen sijaan upposi muutama tovi. Ohjeet pieniin paperisiin Eiffelin torneihin löytyi Pinterestistä. Liimasimme printatut mustavalkoiset kuvat vielä turkoosille paperille, niin saimme torneihin vahvuutta.


Kakkutikkarit uppoavat lapsille paremmin kuin kakut. Pieniin muffinssivuokiin tikkareiden kumoaminen on helpompaa kuin tikkujen virittely johonkin astiaan. 


Saimme Ikean pahvilaatikon hyödynnettyä Eiffelin torniin ja onnistuttiin aika hyvin. Nyt Eiffelin torni on barbie leikissä ja barbiet ovat jo järjestäneetkin matkoja Pariisiin. Pahvin lisäksi mustaa teippiä, mustaa akryylimaalia ja turkoosia helmiäisakryylimaalia ja siinä se.


Pienin sisko sai olla auttamassa maalauksessa, koska maalaus on hänen lempipuuhaansa. Maalaus loppui kylläkin siihen, että neiti oli maalannut vasemman kätensä mustaksi kyynärpäähän saakka. Tekevälle sattuu varsinkin, kun äiti ei ole joka sekuntti vahtimassa.


Juhlissa väkrättiin helmikoruja, pidettiin kynsistudiota ja Pariisi aiheista tietovisaa, mutta niistä en ehtinyt ottaa kuvia. Aikaa varattiin 2,5h, mutta se loppui kuitenkin vähän kesken. Metalliset Eiffelin tornit ostin nettikirpparilta parilla eurolla. Turkoosit kynttilät löytyivät Ikeasta.


Vielä sankari itse ilmapallojensa kanssa.


Kirpsakkaa syksyn jatkoa!

Lottariina

1 kommentti: