lauantai 28. maaliskuuta 2015

Pääsiäismunien koristelua


Pääsiäistunnelmissa ollaan oltu tänään ja vähän kansainvälisissä tunnelmissa myös. 
Pääsiäisinnostus alkoi kun sain Kuopiosta mukaani lapsuudenkodin pääsiäiskukon kainoineen ja tipuineen. Niillä on tänään leikitty ja kerroin tytöille että yöllä kun he nukkuvat kukko herää henkiin ja piilottaa yllätyksiä tyynyjen alle. Lapsuudessani sellainen kukko oli isoäidin luona ympäri vuoden ja Pääsiäisenä myös kotona. Nyt se kukko muutti meille :)
Taidetaan kuitenkin pitäytyä yllätyksissä vain Pääsiäisen aikana.
Vanhimman kanssa ahkeroitiin virpomisvitsoja jo eilen illalla ja hän on jatkanut touhua vielä tänään. 
Pienemmille näytin tänään, miten munia puhalletaan ja ne piti tietysti koristella jotenkin. 
Vanhat tietosanakirjat olivat jälleen kerran hyötykäytössä. Yksi parhaita ostoksia ikinä.         Kuvat siirsin muniin decoupage tekniikalla käyttäen ihan vain erikeepperi-liima sekoitusta.


Kansainvälisissä tunnelmissa oltiin päivällä, kun vanhimman tytön koululla oli kansainvälisyys päivä. Oltiin tietty edustamassa Nigeriaa ja esikoiselle piti sitä varten ommella uusi asukokonaisuus. Tällainen saatiin väsättyä. Kangasta löytyi ihan Eurokankaasta ja toteutettiin ilman kaavoja mittaa-leikkaa-ompele -tekniikalla. Yleensä siitä tekniikasta tulee vain harmaita hiuksia, mutta tällä kertaa onnistui ihan kivasti.Alkava hiljainen viikko ei kalenterin mukaan näytä yhtään hiljaiselta, mutta rakkaista Pääsiäisperinteistä pidän parhaani mukaan kiinni.


Lottariina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti