keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Muovailua

Mummulassa tytöt ihastuivat mummun säästämiin barbeihin. On meillä barbeja kotonakin, mutta ei kuulemma tarpeeksi kivaa pikkukrääsää, kuten ruokia ja astioita. No tuumasta toimeen, väkräiltiin lasten kanssa Fimo ja Cernit massasta barbeille ruokia, jotta leikki saisi tuulta purjeisiin. Kun oltiin saatu muovailut muovailtua huomasin, että paketissa lukee ei alle 8-vuotiaille. Ollaan kyllä ennenkin tehty tyttöjen kanssa näitä eikä ikä ole ollut esteenä. Tietysti homma on hoidettava 9-vuotiaankin kanssa aikuisen valvonnassa. Massat joita on säilytetty jonkin aikaa avattuina olivat vähän kovia lapsen muovailla ja saattoivat jopa murentua (puhumme nyt useamman vuoden kaapissa olleista massoista), mutta lämmitin massaa kämmenten välissä ja muovasin siihen pehmeyttä ennen kuin annoin lapsille muovattavaksi. Eli siis 3-vuotiaskin kyllä sai muovailtua parit lumiukot ja mustikoita piirakkaan. Nuorimmaiselle annettiin suosiolla ihan tavallista muovailuvahaa, eikä hän huomannut huijausta.

Rakennettiin barbeille myös talo lasikaapin alaosaan, mutta se täytyi purkaa, kun kaappi joutui muodon muutokseen. Täytyi kyllä itsekin todeta, että kalusteiden suhteen kodista tuli aika köyhä, mutta lapsilla riittää mielikuvitusta rakennella kalusteita. Mitä lasikaappiin tulee. Sen maalattu alaosa siirrettiin jo vanhimman tytön huoneeseen ja yläkappale täytyy vielä kertaalleen maalata.

Tänään ja eilen saatiin nauttia auringosta sääennusteista huolimatta. Tänään päästiin jopa uimarannalle. Vesi oli kylmää, mutta se ei lapsia estänyt. Huomiseksi onkin luvattu siivouspäivän mukaista säätä. Saa nähdä, meneekö huominenkin auringossa löhöilyyn vai saadaanko siivottua.

Lottariina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti