torstai 23. heinäkuuta 2015

Vehreitä kesäpäiviä

Meidän kesä on ollut sellaista hulinaa, että en ole ennättänyt bloggailemaan. Eipä kyllä ole ollut mielen päällä kummmempia postaus ideoitakaan. Mitä nyt lapsia olen kuvaillut jossain Turun linnan sisäpihoilla. 
Kesällä kaipaan niin sitä omaa pihaa, jota voisi kuopsuttaa ja kuvailla. Tällä erää partsillakin kasvaa lähinnä herneen versoja. Suuri kevättalven intoni laittaa parveke hienoon kesäkuntoon latistui työkiireiden alle ja nyt heinäkuussa en ole enää viitsinyt :( Muutamia otoksia partsilta kuitenkin sain räpsittyä. Lähinnä parveke noin muuten toimii tällä hetkellä ja varmaan jonkin aikaa maalausverstaana.

Olin jo menettää toivon että ruusut kukkisivat uudestaan, mutta osoitettuaan mieltään kuukauden ajan ne päättivät sittenkin kukkia :)

Lapset istuttivat jo aikaisin keväällä mandariinin siemeniä ruukkuihin. Saa nähdä kuinka pitkälle nämä pikkuiset mandariinipuut kasvavat. Pitänee siirtää isompiin ruukkuihin ennen syksyä.


Kesä on ollut aika kylmä ja sateinen, mutta säällä kuin säällä löytyy kesästä aina jotain nautittavaa, kuten vaikka tuoreet marjat. 


Ollaan koko kesän ajan tehty urakalla smootheja. Olen saanut lapsiin upotettua varhaiskaaliakin keräkaupalla smoothien avulla :D 
Varhaiskaali ja tuore ananas yhdistelmä on ollut lempparini, mutta lasten mielestä se kutittaa kieltä. Myös kiiwi on saanut tuomion liian voimakkaasta mausta. Kaalin kanssa kannattaa ottaa kaveriksi jokin tarpeeksi voimakas maku, kuten mansikka tai mango, ettei smoothie maistu kaalisalaatille.

Tämä tässä on tällainen perinteinen. Aprikoosit olivat hyvä ja edullinen lisä, jota sai torilta euron/litra hintaan.Nyt jos tuo nuorimmainen kukkuja ummistaisi silmänsä, ehtisin vielä maalailemaan parvekkeelle.

Valoisaa kesäyötä!

Lottariina
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti