Ihana sunnuntaipäivä! Aurinko paistaa täydeltä taivaalta ja nautiskelin juuri eilen leipomaani mustikkakukkoa. Olin eilen tekemässä lasagnea ja olin varma, ettei se mahtuisi yhteen vuokaan ja voitelin kaksi vuokaa valmiiksi. No lasagne mahtuikin yhteen vuokaan, niin päätin pyöräyttää mustikkakukon pienempään vuokaan.
Ohjeen nappasin netistä ja sovelsin. Tämä oli parempi ohje kuin mitä viimeeksi kokeilin, koska tähän tuli vähemmän sokeria. Laitoin myös vähän enemmin ruisjauhoja. Monet tykkää syödä tätä vaniljavaahdon kanssa, mutta itse tykkään ihan pelkälleen.
Mustikkakukko eli rättänä:
125g voita
1dl sokeria
2,5dl ruisjauhoja
0,5tl leivinjauhetta
3dl mustikoita
0,5dl sokeria
1rkl perunajauhoja
Suosittelen kaikille, jotka tykkää makeasta.
Lottariina
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti